Audi A4 Klub Polska
29 Lipiec 2010, 21:06 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: UWAGA !!!
Zbieramy krew dla Mamy kolegi Rogalotti.Więcej informacji ====>Nie masz uprawnień do oglądania linków.
Zarejestruj sie lub zaloguj
TUTAJ

Strona główna   Pomoc Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1st 1 [2]  Wszystkie   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: [ALL Pb] LPG - Złe warsztaty oraz montażyści  (Przeczytany 12889 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
adamqAutor wątku
*

Poland Poland
Miejsce pobytu: Myślenice/Sucha Beskidzka
Województwo: małopolskie
Imię: Adam
Model: A3
Silnik: AVF 1.9 131PS
Rodzaj napędu: QUATTRO
Nadwozie: -
Rocznik: 2002

Author Quote

« : 07 Kwiecień 2007, 20:50 »

Tutaj piszemy o zakładach i montażystach, gdzie nie polecilibyśmy montażu nawet największym wrogom!

Kiepskie warsztaty, nieudolnie montujace instalacje gazową: - to jest temat tej dyskusji!

Piszcie śmiało, może ktoś dzięki wam oszczędzi wiele nerwów i pieniędzy!!

partner twierdzi, że:

Na pewno nie polecam fachowców spod Pułtuska ! kiedyś słynęli z tego ,że nie bali się zakładać do każdego silnika instalacji i robili to niby bardzo dobrze > na początku zakładałem u nich instalacje do BMW i nie powiem , bo nie było żadnych problemów . Poza tym okazało się , że w ogóle to popieprzyli tam elektrykę którą musiałem poprawiać ! nie wspominam tu głośnych wstryskiwaczach , których na szczęście w środku nie słychać :rotfl: ale mistrzostwo to to , że na masce zrobił się burchel ! bo tak umieścili wtryskiwacz, że śruba go wybiła ! amen biczyk

A3 1.9TDI ASZ 131PS

mikon67
*

Poland Poland
Miejsce pobytu: PL
Województwo: war-mazurskie
Imię: daniel
Model: A4 B5
Silnik: ADR 1.8 125PS
Rodzaj napędu: FWD
Nadwozie: Limuzyna
Rocznik: 1996

Author Quote

Ignoruj
« Odpowiedz #16 : 07 Listopad 2009, 16:36 »

EUROMASTER byly TELGUM  w Ilawie woj warm mazur . Zalozyli gaz sekw. i po 400km auto zaczelo zle chodzic na gazie, faluje na wolnych obrotach, prawie gasnie a na benzynie wszystko chodzi idealnie. Powiedzieli mi ze to napewno wina auta a nie gazu i moga szukac przyczyny ale na moj koszt. wszelkie czyszczenia przepustnicy i preparaty beda zamawiane takze na moj koszt. Takze szczerze NIE polecam. Bardzo slabi fachowcy. Kolega wasnie oddal im auto ktore sciagna z USA i tez tam gaz zalozyl. Stoi juz ponad dwa tyg a oni zwlekaja. Gaz sie wylacza  a oni do niego ze to z winy auta i trzeba elektryke poprawic a na benzynie chodzi dobrze. 
« Ostatnia zmiana: 07 Listopad 2009, 22:12 wysłane przez Lukas » Zapisane
miszelo
*

Poland Poland
Miejsce pobytu: płock
Województwo: mazowieckie
Silnik: ARM 1.6 100PS
Rocznik: 1999

Author Quote

Ignoruj
« Odpowiedz #17 : 09 Luty 2010, 19:47 »

Nie polecam warsztatu na Agrestowej w Płocku lipa całkowita kompletnie nie mają pojęcia
Danielsnm
*

Poland Poland
Miejsce pobytu: Chomranice
Województwo: małopolskie
Imię: Daniel
Model: A4 B6
Silnik: BRF 2.0 136PS
Instalacja LPG: Tak
Rocznik: 2002

Author Quote

Ignoruj
« Odpowiedz #18 : 09 Luty 2010, 21:30 »

Ja odradzam "AC moto-service" mieszczący się na ul. Żmujdzka 23 w Krakowie.
Zakładałem gaz 4 generacji do Audi A4 B6 z silnikiem 2.0 96KW
Oto lista spapranych rzeczy podczas instalacji:
- na początek ułamany element plastykowy na silniku
- zamontowali inny niż był wcześniej umówiony sterownik gazu o czym przekonałem się po pierwszej wizycie w innym warsztacie
- zamontowali niewłaściwe wtryskiwacze które musiałem przewiercać i przeprogramować sterownik
- 3 razy odwiedzałem warsztat ponieważ nie działała kontrolka poziomu gazu w butli za każdym razem czekałem cały dzień od około 8.00 czasem 9.00 do 18.00 bo jestem z Nowego Sącza i miało być dobrze... tankowałem i dalej było źle - dopiero w innym warsztacie naprawiono problem w ok. 10 min - masakra
- kable przeprowadzili w taki sposób że zwisały jakieś 5 cm pod podwoziem i oczywiście ten prowadzący do butli był sztukowany - tyle że nie zlutowany a tylko skręcony!!! thumbdown
- na koniec powiem tylko że właściciel który robił mi przy aucie nie potrafił właściwie ustawić parametrów sterownika przez co też były cyrki, no i oczywiście przy zakładaniu ksenonów okazało się że uszkodził jedną lampę i dał mi inne żarniki niż te z zestawu Siemensa który zamówiłem - o czym zorientowałem się dopiero rozbierając lampę.
Żenada Chamstwo Cwaniactwo itd... itp...
 Nie założyłem im sprawy tylko dlatego że wiem jak wyglądają polskie sądy ciężko cokolwiek udowodnić i szkoda czasu nerwów i pieniędzy ...
wmgaz
*

Poland Poland
Miejsce pobytu: Dziergowice
Województwo: opolskie
Imię: Marian
Model: Inna marka
Silnik: Inny
Rodzaj napędu: -
Nadwozie: -
Rocznik: 1998

Author Quote

Ignoruj
« Odpowiedz #19 : 28 Marzec 2010, 22:29 »

o i ja sie dopiszę miałam do czynienia z inst, gazową 3 razy w 3 audicach i wszystkie 3 do kitu załozone w tym 2 z nich to w zakładzie w Gliwicach w firmie BOSTON - skonocili sprwe tak ze nie dało sie nic zrobic silniki padły = 2.3 benzyna i 1,8 t także wiec smiem uważać ze robią fuszerę  pozatym 3 raz monaż przeprowadzili mi w audi S8 sekwencja oczywiscie silnik 4,2 ale co kicha ten sam efekt silnik umarł i co pupa a montowany gaz byłw DZIERGOWICACH  U PANA WESOŁOWSKIEGO . Tak więc nie polecam

Ciekawe....

Audi A8 na sekwencji Holenderskiej firmy PRINS chula że aż miło a tu dowiaduje się że gaz w tym aucie to totalna
"kicha" i nic mi nie wiadomo aby był w nim wymieniony silnik a obecny właściciel  tegoż Audi złego słowa nie mógł powiedzieć ani na instalację jak również na pracę w/w silnika podczas okresowego przeglądu.
Jeśli obecny właściciel opisywanego Audi A8 zdecyduje się na dalsze serwisowanie w Dziergowicach pomimo wygaśnięcia terminu gwarancji jak również ze względu na dużą odległość dzielącą miejsce jego zamieszkania od Dziergowic to poproszę Go o autoryzowany wpis z imienia i nazwiska celem wyprostowania w/w cytowanego wpisu użytkownika Rudi M.

A tak na poważnie ..... czy ktoś komu padły dwa silniki zasilane gazem w poprzednich samochodach Audi decyduje się na montaż w trzecim samochodzie i to w A8 będąc totalnie uprzedzonym do gazu czy też jest totalnym malkontentem....

Osąd powyższego pozostawiam czytającym.

Pozdrawia wszystkich wmgaz Dziergowice

titof2005
*

Poland Poland
Miejsce pobytu: płock
Województwo: mazowieckie
Silnik: ADR 1.8 125PS
Rocznik: 1996

Author Quote

Ignoruj
« Odpowiedz #20 : 14 Lipiec 2010, 16:33 »

GAZMOT Płock. Stanowczo nie polecam,założyli mi wadliwy reduktor i nie chcieli  wymienić.Jeżdziłem do nich chyba z 10 razy i wkońcu jak pokazałem im palcem co jest złe wtej instalacji to zrobili.Miałem ich serdecznie dosyć i teraz omijam ten zakład wielkim kołem nie polecam najgorszeme wrogowi!!! biczyk
Strony: 1st 1 [2]  Wszystkie   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC | Sitemap
Carbon template created by Malik & Lukaszr
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.089 sekund z 28 zapytaniami.